"Mahla pastöriseerimise ja toiduainete külmkuivatamise teenuse pakkumine Räpinas" Sa Räpina Inkubatsioonikeskus

Projekti eesmärk on vajalike seadmete soetamine, et pakkuda piirkonnale mahla pastöriseerimise ja toiduainete külmkuivatamise teenuseid.

Projekti tegevuseks on mahlapastööri, toidukuivati, külmkuivati ja vaakumpakendaja soetamine ja kasutusele võtmine, luues kogukonnale võimalused vajalikeks mugavateks ja kasutajasõbralikeks teenusteks.

Mahlapastöör võimaldab teenustööna aastas teha 9-10 tonni mahla. Kaks ühes seade, mis mugavalt villib mahla ka säilituskottidesse.Toidukuivatiga on lihtne kuivatada kõikvõimalikke toiduaineid: maitsetaimed, elustoit (säilitab rohelise välimuse), leib, pasta, köögiviljad, puuviljad, liha, kala jne.

Kuivati säilitab kõik toiduensüümid muutmatul kujul. Külmkuivatamine on kasulikum kui sügavkülmas hoiustamine, sest seal on pidev energiakulu. Külmkuivati hoiab iga materjali jaoks vajalikku rõhku ja temperatuuri, säilitab värskuse ja tugevuse. Kõiki kuivatud toiduaineid saab ka kohe kohapeal pakendada vaakumkottidesse.

Toetuse summa 5 846,04 eurot